The Best Way To Predict The Future Is To Create It.

Sista dagen på 2012

Kategori: Allmänt

Japp, idag är det sista dagen på vad som skulle bli jordens undergång, ja jo, det hände ju värkligen! isåfall så missade jag det eller så är det snarlikt att vara död som levande, ja vette fan ;) Iaf så går vi in i ett nytt år med nya möjligheter och nya mål och löften att hålla, har ni lagt några löften för den delen? Själv blir mitt löfte till mig själv att ta träningen till nästa nivå och VÄXA under detta år! det bli min sattsning under 2013 + att lära mig en massa nya saker inom träning och hälsa såklart! :)
Vem vet, kanske blir 2013 det år då DU vaknar en morgan och säger. Nej, nu får der fan vara nog med allt skit! du går till kylen, slänger bort allt som är skit. Efter det länsar du skafferiet på skit och slänger bort godis, chips, onyttigt bröd, bakvärk osv. Sen går du till datorn och sätter dig ner och kilckar in på MM-Sports hemsida och lägger en FET order på protein, aminosyror, pwo's, vitaminer, gainers eller vad du nu tänker satsa på för nått! Jag kan säkert säga att tar du väl det steget är du på rätt väg och det med stormsteg, bara att känna att man har tagit det bestlutet själv är i sig en vinst! Det är många som tänker i dom banorna men blir det av? njae för vissa kanske, men för det mästa går dom till gymmet 1-2ggr sen blir det liksom inte nå mera. Eller så går dom till gymmet och kör sitt pass, väl hemma sen så tycker dom att dom har jobbat jätte bra och förtjänar en belöning som då allt för ofta blir godis eller nått annat skit rent ut sagt och så var liksom det passet bortkasstat. Åk istället hem och chilla ett tag efter ditt pass och laga sedan någon god mat tex kött eller kyckling och rosta lite poratis i ugnen, laga till någon god kall sås gjord på lätt kesella och klicka på över den varma kycklingen och njut sedan. Tänk att även nyttiga saker kan smaka helt UNDERBART!
Liksom vad ser godast ut här? jag skulle utan TVEKAN gå för kycklingen alltså! inte en massa tillsatter, dåliga transfetter, socker och gud vet allt vad godis innehåller. Kycklingen är bra protein som ger din muskler den näringen dom behöver för att växa, det är fett snålt och kolhydrats snålt och ligger även rätt lågt i kcal / 100g, vad mer kan man begära? detta är PRECIS vad du behöver efter ditt pass.
 
Kan lista några livsmedel här som är bra proetin källor.
 
Källa 1# Ägg - Ägg innehåller nästan alla aminosyror vi behöver, och de är i allmänhet mycket näringsrika.
Näringsinnehållet per 100 gram för ett kokt ägg är 12,3 gram protein och 137 kcal. Ett vanligt ägg väger ofta ungefär 60 gram vilket innebär att ett ägg innehåller 7,4 gram protein och 82 kcal.
 
Källa 2# Rött kött - Ju råare köttet är desomera näring är det kvar, tycker du det är obehagligt att äta det rött så stek det lite mera, men inte helt genomstekt.
 
Källa 3# Fisk - Mycket fin protein, lite fet och kolhydrater. Perfekt som bas till din måltid.
 
Källa 4# Fågel - Kyckling är ett annat bra exempel på en kalorisnål proteinkälla. I alla fall om man plockar bort skinnet. 100 gram stekt kycklingbröstfilé utan skinn innehåller 23,1 gram protein och 105 kcal.
 
Källa 5# Kesella/Kvarg - Om det är något livsmedel som symboliserar den svenske kroppsbyggaren så är det nog kvarg. Att blanda detta med fun light är ett av de billigaste, enklaste, och faktiskt goda sätt att få i sig protein som finns. Kvarg med 1 %-ig fetthalt innehåller 12,7 gram protein och 75 kcal per 100 gram.
 
Källa 6# Keso - Keso med 4 %-ig fetthalt innehåller 12 gram protein och 93 kcal per 100 gram. Köper man en ännu lättare keso får man ned energiinnehållet ytterligare. själv kör jag alltid på lättkeso.
 
Källa 7# Proteinpulver - Ett tillskott som jag anser att alla tränande individer bör ha hemma i sitt skafferi. Utan detta tillskott kan det vara svårt att komma upp i rätt mäng protein / dag. Och eftersom dina muskler vill ha detta för att växa så är det värt pengarna.
 
¤ Sov 8 timmar per natt.
¤ Äta mycket protein, i alla fall 2 g protein per kg kroppsvikt, men gärna mer.
¤ Ät mycket! Med sex långa träningspass i veckan blir det en utmaning att gå upp i vikt om man inte lassar in        rejält med käk. Jag skulle hellre överdriva matintaget de första veckorna, och senare minska det ifall jag tycker  att jag går upp i vikt för snabbt.
 
 
Hittade även dessa visdomsord från mästaren själv.
 
1. DU kan styrketräna mera (och hårdare) än du tror.
2. Träna utomhus.
3. Basövningar bygger massa. - Arnold om någon förstod att om du vill bli stor så måste du lyfta stora vikter, och det gör man i övningar där man använder många muskler. Knäböj, bänkpress, rodd och chins var stapelvara i Arnolds styrketräning. Han hävdade att det är efter man byggt den stora köttiga massan som man kan börja finlira.
4.Vikten utav en träningspartner.
5. Sätt upp mål och behåll en possetiv mental attityd.
 
Visa ord som sagt! ta del utav dessa, det gör då iaf jag! 
 
Nu ska jag själv ta och fixa i ordning saker inför mitt pass som jag snart ska dra iväg till. Ha en fortsätt bra dag och se till att denna kväll blir att minnas! 
 
Alex out.